21.4.16

Γιώργος Ρούβαλης • Congo Cha Cha

Μυθιστόρημα
σχήμα 13 × 20,5 εκ., σσ. 567,
έκδοση χαρτόδετη,
I S B N: 978-960-537-211-8

Γιώργος Ρούβαλης • Congo Cha Cha

Το βιβλίο αυτό συντίθεται από δύο μέρη: από τη μια, τα γράμματα στην οικογένειά του στην Ελλάδα που έστελνε ένας Έλληνας μετανάστης στο Κογκό τη δεκαετία του ’60 λίγο μετά την Ανεξαρτησία της χώρας και, από την άλλη, με αφορμή τη μεταπτυχιακή διατριβή μιας φοιτήτριας, μια σειρά από κεφάλαια όπου εκτίθεται η ιστορία του Βελγικού Κογκό, της αποικιοκρατίας, της Ανεξαρτησίας, του ρόλου του Λουμούμπα, του Τσε Γκεβάρα, των Σοβιετικών και των Αμερικανών, καθώς και στοιχείων που συνθέτουν την ιδιοσυγκρασία της χώρας και των κατοίκων, όπως η ζωή των Ελλήνων εκεί, η κογκολέζικη μουσική, ο ρόλος της βελγικής διοίκησης ή του στρατού.

__________________
Ο Γιώργος Ρούβαλης γεννήθηκε το 1949 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ναύπλιο. Σπούδασε Ιστορία, Κοινωνιολογία, Νομικά και Λατινοαμερικάνικες σπουδές στην Αθήνα και το Παρίσι. Υπήρξε καθηγητής σε πανεπιστήμια στο Μεξικό και τη Βενεζουέλα, υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέλος της Διπλωματικής Υπηρεσίας. Έχει μεταφράσει πλήθος Λατινοαμερικάνων ποιητών και συγγραφέων και έχει δημοσιεύσει τέσσερις ποιητικές συλλογές, τρία βιβλία τοπικής ιστορίας για το Ναύπλιο, καθώς και δύο μυθιστορήματα. Διδάσκει από το 2002 Ιστορία και Λογοτεχνία της Λατινικής Αμερικής στην Εταιρεία Φίλων του Λαού και από το 2005 Μετάφραση από τα Ισπανικά στο μεταπτυχιακό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Nothing at all is 100 % free in this world, but make sure that you Buy facebook reviews merely from valid sources for productive reputation online. buy facebook reviews