10.3.15

Της νύχτας τα βελούδα • Θρίαμβος χρόνου

Της νύχτας τα βελούδα, Θρίαμβος χρόνουποίηση Νίκος Καρούζος
1 CD + ένθετο

Θρίαμβος χρόνου (cd)

Της νύχτας τα βελούδα μελοποιούν την ποιητική συλλογή τού Νίκου Καρούζου Θρίαμβος χρόνου.

Είναι ένας δίσκος που κινείται σε όλο το φάσμα του ροκ, από την τρυφερότητα έως την απελπισία και τους όρους τής αιωνιότητας, από τον Johnny Cash έως το hard rock.

Στο cd το συγκρότημα Της νύχτας τα βελούδα πλαισιώνουν ο Γιώργος Μαγκλάρας (βιολί), η Έλσα Παπέλη (τσέλο), η Μαριάννα Παπασάββα και η Μπέτυ Αποστόλου (φωνητικά), ο Βασίλης Πιερρακέας (ακου­στική κιθάρα) και η Μαρία Καλάρογλου (πιάνο).

Τα 17 ποιήματα για τη μικρή Μαρία, την επτάχρονη τότε κόρη του ιδιοκτήτη του μπαρ Dada Σταύρου Καλάρογλου, ο Νίκος Καρούζος τα έγραψε από τον Ιούνιο του 1984 έως το Νοέμβριο του 1986 και κυκλοφόρησαν με τον τίτλο Θρίαμβος χρόνου το 1997 από την Απόπειρα, με επίμετρο της Ελισάβετ Λαλουδάκη.

Το κομμάτι «Θρίαμβος χρόνου» στο

YouTube_logo_2013.svg

 

Της νύχτας τα βελούδα

Της νύχτας τα βελούδα

Της νύχτας τα βελούδα δημιουργήθηκαν το φθινόπωρο του 1999 από τον Σαράντη Κωστάκη (κιθάρα, τραγούδι). Από το 2003 συνταξιδιώτες του είναι ο Γιάννης Λέκκας στα τύμπανα και ο Δημήτρης Ανδρουλάκης στο μπάσο. Η μουσική τους κινείται στο χώρο του rock με blues. Το 2000 ηχογράφησαν τον πρώτο τους δίσκο, Της νύχτας τα βελούδα, το 2002 το δίσκο Μόνο για μας, το 2007 το διπλό άλμπουμ Καθ’ οδόν, που κυκλοφόρησε το 2010 από το Studio Mythos. Το Σεπτέμβριο του 2014 ηχογράφησαν το άλμπουμ Θρίαμβος χρόνου, πάνω στην ποιητική συλλογή του Νίκου Καρούζου, που κυκλοφορεί τώρα σε cd από την Απόπειρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: