19.11.14

Μάγδα Ηγουμενίδου • Μνήμη ελέφαντα

μικρά ερωτικά ευτράπελα
σσ. 72, σχήμα 13× 20,5 εκ.,
έκδοση χαρτόδετη,
εικόνα εξωφύλλου: Αχιλλέας Χρηστίδης
I S B N 978-960-537-198-2,
Απόπειρα, Νοέμβριος 2014
Μάγδα Ηγουμενίδου • Μνήμες ελέφαντα
Η συλλογή αυτή οφείλεται σε έμπνευση και ενθάρρυνση ενός φίλου μου. Μια από εκείνες τις νύχτες που τα πίναμε σ’ ένα μπαράκι, τον βομβάρδιζα με ιστορίες από την προσωπική μου ζωή. Τότε μου πρότεινε να καθίσω κάτω και να τις γράψω, όπως ακριβώς τις διηγούμαι προφορικά. Περισσότερο το έκανε για να μοιραστούν κι άλλοι το βάσανό του. Να κοινοποιήσω γραπτώς όσα έχω να πω, μπας και τον αφήσω ήσυχο. Έτσι ξεκίνησα να γράφω, υπό την αυστηρή του επιτήρηση, με αποτέλεσμα αυτές τις ιστορίες.
Ένα βιβλίο-ύφαλος που μπορεί να βυθίσει ένα υπερωκεάνιο «γυναικείας λογοτεχνίας». Σε αντίθεση με τον θολό συναισθηματισμό και τον επίπλαστο ερωτισμό του μικροαστικού σαλονιού, η Μάγδα Ηγουμενίδου περιγράφει, με κριτική απόσταση, χιούμορ και αφηγηματική οικονομία, τις περιπέτειες στην αγάπη ενός σύγχρονου μυθικού προσώπου (που τυχαίνει, εντελώς αντικειμενικά, να είναι η ίδια).
Γιώργος Στόγιας, συγγραφέας του μυθιστορήματος Εαρινό Εξάμηνο
Μάγδα Ηγουμενίδου
Γεννημένη στο Λονδίνο από πατέρα Κύπριο και μητέρα Θεσσαλή, η Μάγδα Ηγουμενίδου πέρασε το περισσότερο μέρος της ζωής της μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας. Έκανε δωδεκαετείς σπουδές στην Αθήνα και στο Λονδίνο και ασχολείται με το θέατρο και τη συγγραφή φιλοσοφικών και λογοτεχνικών έργων από το 1991. Σήμερα διδάσκει Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ταξιδεύει, συνεχίσει το θέατρο και τη συγγραφή και μεγαλώνει τα σκυλιά της περιμένοντας τη μέρα που θα υιοθετήσει έναν ελέφαντα

Δεν υπάρχουν σχόλια: