19.9.13

Ρωμανός Σκλαβενίτης-Πιστοφίδης • Τ.

Μυθιστόρημα
σσ. 203, σχήμα 13 × 20,5 εκ.,
I S B N (έκδοση χαρτόδετη) 978-960-537-177-7,
I S B N (έκδοση ηλεκτρονική) 978-960-537-178-4,
Απόπειρα, Σεπτἐμβριος 2013

Τ.

Ο Σεντάρης είναι 35 χρονών συγγραφέας. Ζει στην Τ., όπως απλουστευμένα φωνάζουν τη Θεσσαλονίκη το 2055.
Μετά την καταστροφή του ’20, η πόλη έχει μεταμορφωθεί στη μητρόπολη που τη λυμαίνονται συμμορίες, στον τόπο που προσελκύει εκατομμυριούχους, ανθρώπους της μόδας και του βιβλίου, μηχανικούς που χτίζουν ουρανοξύστες και αυτοκινητόδρομους· στη μητρόπολη που εκτείνεται από το βουνό μέχρι και τη θάλασσα, όπου άνθρωποι τρέχουν για να ζήσουν ή να πεθάνουν — όπως στο Λος Άντζελες.
Από το Λος Άντζελες έρχεται η Άγκνες, το σούπερ μόντελ με το στραβό κεφάλι.

Το Τ. είναι η ερωτική ιστορία του Σεντάρη και της Άγκυ, το ατμοσφαιρικό παραμύθι μιας πόλης που κοχλάζει. Αλλά και των ανθρώπων της, που παλεύουν με τα έμφυτα ελαττώματά τους, που σκοτώνονται ή αυτοκτονούν, για να μη βασανίζονται ή να μη βασανίζουν. Κάποιοι πρέπει να πεθάνουν. Κάποιοι γονείς δεν έπρεπε να έχουν γίνει γονείς. Και τα στραβά κεφάλια που γέρνουν, κάποια στιγμή γλιστρούν από το σώμα και συντρίβονται στη γη. Μία κοινότατη ιστορία για το πώς κόβεται η ανάσα.

(Κείμενο από το οπισθόφυλλο της έκδοσης.)

Ο Ρωμανός Σκλαβενίτης-Πιστοφίδης γεννήθηκε το 1991, και σπουδάζει Ιατρική. Το πρώτο του βιβλίο ήταν το μυθιστόρημα Διαβάτες στην πόλη (Απόπειρα, 2011). Το Τ. είναι το δεύτερο βιβλίο του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πιο πολύ μου άρεσε ο in your face τρόπος με τον οποίο κάνει λογοτεχνία. Σαν να μην τον νοιάζουν όλοι όσοι πέρασαν πριν από αυτόν στην Ελλάδα. Μιλάμε για guts: άκου σουπερ μόντελ! Μπράβο, ενθουσιάστηκα. Ακόμα το σκέφτομαι. Και τι εξώφυλλο, ε; Μπράβο σε όλους σας.

Δημήτρης Κ.