1.3.13

Κοστ Σίγκαρετ • Pseudografica

Κόστ Σίγκαρετ • Pseudografica

ποίηση
σσ. 111, σχήμα 13 × 20,5 εκ.,
έκδοση χαρτόδετη, I S B N 978-960-537-167-8,
έκδοση ηλεκτρονική, I S B N 978-960-537-168-5,
Απόπειρα, Φεβρουάριος 2013
Λ.Τ.: 10€

To Pseudografica είναι ένα πολυσυλλεκτικό έργο.

Μία κεκαλυμμένη νουβέλα μη γραμμικής αλληλεπίδρασης προσώπων και τοπίων.

Ένα σύνθεμα λογοτεχνικών ειδών και μία αλληγορία των ειδών που παίζει με τις έννοι­ες του Χάους και της Τάξης. Μέσω της ξενάγησης σε θέατρα και μαγικούς κήπους, η γραφή προσεγγίζει το ακρότατο όριό της: την Ψευδογραφή.

Διηγήσεις, ποιήσεις, cut-ups, μακάβριο χιούμορ, concrete ερωτισμός και πορνογραφι­κές ματιές στο αστικό τοπίο, αφορισμοί, μονόλογοι, χιούμορ σαρωτικό, ’pataphysique δι­δαχές, υπερλεττριστικές εκκενώσεις, βλάσφημες ωδές και ιλαρά δίστιχα ενός Δαιμονικού Παιδιού, που σκαλίζει στα έγκατα της Γλώσσας. Που παίζει και χαίρεται.

Με το Cult of the Beast σε γραπτό λόγο, ο Cost Sigaret προσφέρει ένα golden shower για τον θεό, εμπνευσμένος από near-death experiences και βόλτες σε νεκροταφεία.

Ο Παλιός Αιώνας έχει επέλθει.

Ο Ήλιος λάμπει στο στερέωμα.

Το Εστεμμένο Παιδί απελευθερώνει τους Αιχμάλωτους Αναγνώστες από το ίδιο το Νό­ημα του βιβλίου.

 

Κόστ ΣίγκαρετO Κοστ Σίγκαρετ ή Σιγαρέτ, γεννήθηκε στην Αθήνα. Εκτός από τη συγγραφή και την ποίηση, ασχολείται με τη ζωγραφική, το occult, την ενορχήστρωση και τη σύνθεση σύγχρονης ηλεκτροακουστικής μουσικής. Ως εικαστικός performer έχει δώσει αμέτρητες ζωντανές εμφανίσεις dada-magic και έχει δείξει δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Το έργο του καλύπτει ένα ευρύ φάσμα τεχνικών και στυλ, από την παράδοση έως τα ακραία ρεύματα της avant-garde. Έχει εργαστεί ως ξυλουργός, ηχολήπτης στο ραδιόφωνο, μουσικός, καλλωπιστής τάφων, καλλιτεχνικός σαμποτέρ και έχει συνεργαστεί με περιοδικά όπως: Ιδεοδρόμιο, Panderma, Φαρφουλάς, Ηχώ της Αεραλάνδης κ.ά. Το προηγούμενο βιβλίο του ήταν η ποιητική συλλογή Τα Σκεύη της Ανομίας (Απόπειρα, 2011).
Ο Κοστ Σίγκαρετ στο My Space »».

Δεν υπάρχουν σχόλια: