17.12.12

Γιώργος Ρουσόπουλος • Καιρός για µυθιστόρηµα

Γιώργος Ρουσόπουλος • Καιρός για µυθιστόρηµα

μυθιστόρημα
σσ. 217, σχήμα 13 × 20,5 εκ.,
έκδοση χαρτόδετη, I S B N 978-960-537-165-4,
έκδοση ηλεκτρονική, I S B N 978-960-537-166-1,
Απόπειρα, Δεκέμβριος 2012

Ένα πέπλο μυστηρίου κάλυπτε τη ζωή του παππού, και ειδικά τις συνθήκες θανά­του του. Πέθανε ή σκοτώθηκε; «Πέθανε» μας είπε κάποια στιγμή η μάνα μου. Πώς πέθανε; Επέμεινα. Θέλαμε να μάθουμε. Μετά από λίγο καιρό, άλλαξαν τροπάρι: «Σκοτώθηκε». Ναι, αλλά αν σκοτώθηκε, τι διάολο είχε συμβεί ; Γιατί δεν μας έλε­γαν; Με την πίεση των μεγαλύτερων εγγονών, η μάνα μου αναγκάστηκε μετά από καιρό να παραδεχτεί ότι δεν σκοτώθηκε αλλά τον σκότωσαν. Οπότε τα ερωτήμα­τα έγιναν ακόμη πιο βασανιστικά: Ποιοι, πώς, και γιατί τον σκότωσαν;

Αυτό πάντως δεν ήταν το μόνο ζήτημα για το οποίο είχαμε απορίες· είχαμε απο­ρίες και για τον θείο Μάνθο, τον άντρα τής θείας Φιλίτσας. Γιατί δεν είναι μαζί μας ο θείος Μάνθος; Ο πατέρας μου είναι εδώ, ο πατέρας του Κωστή επίσης, ο πατέρας του Γρηγόρη όμως πού είναι ; Εμείς οι νεότεροι δεν τον ξέραμε καν. Μήπως δεν ζει ; Πού είναι τώρα; Μας πήρε καιρό να μάθουμε.

Γιώργος ΡουσόπουλοςΟ Γιώργος Ρουσόπουλος γεννήθηκε το 1951 στο Βόλο. Σπούδασε Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και Φιλοσοφία στις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Δίδα­ξε Φιλοσοφία της Επιστήμης, Επιστημολογία, Λογική και Γνωσιολογία στο Πανεπι­στήμιο Κρήτης. Τελευταία του βιβλία είναι: Γνωσιολογία: Φιλοσοφία και επιστήμη υπό το καθεστώς της παράστασης (Gutenberg, 2009), Ο Κύκλος της Βιέννης (Εκδό­σεις Οκτώ, 2010), Η φιλοσοφία της επιστήμης (Liberal Books, 2011). Ο Καιρός για μυθιστόρημα είναι το πρώτο του λογοτεχνικό έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: