5.12.14

Γιώργος Στόγιας • Εκκρίσεις για σκότωμα

θεατρικό
σσ. 95, σχήμα 13,5 × 19 εκ.,
έκδοση χαρτόδετη,
σχεδιασμός εξωφύλλου: Αλεξία Νησιφόρου
I S B N 978-960-537-199-9,
Απόπειρα, Δεκέμβριος 2014

Γιώργος Στόγιας • Εκκρίσεις για σκότωμα

Το μόνο κακό με τις άγριες διαθέσεις για την επερχόμενη νύχτα είναι ότι μπορεί να ικανοποιηθούν. Οι μεσήλικοι ήρωες του έργου, ερεθισμένοι από την παρουσία μιας φαντασίωσης στο σαλόνι τους, θα θυσιάσουν ευχαρίστως τα πάντα, από γερασμένους όρκους έως νεανική σάρκα. Η απάντηση στο ερώτημα αν τουλάχιστον πέρασαν καλά είναι θαμμένη κάτω από τόνους χιούμορ αμφίβολης ποιότητας και αποστασιοποιητικών εφέ. Ρεαλισμός και νόημα απουσιάζουν, έχουν πάει εκδρομή στη θάλασσα, παρά το κρύο. Θα επιστρέψουν, κάποια στιγμή, μετά το ξημέρωμα.

(Κείμενο από το οπισθόφυλλο του βιβλίου.)

Γιώ ΣτόγιαςΟ Γιώργος Στόγιας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Θεωρείται αξιόλογος μεταφυσικός απατεώνας,* δυστυχώς σε στενότατο κύκλο, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές του στη σκηνοθεσία. Με το μυθιστόρημα Εαρινό Εξάμηνο (Απόπειρα, 2012) τάισε βασιλικά τη ματαιοδοξία του και πήγε να σκάσει σαν φούσκα. Τώρα τρέχει να δέσει τα κορδόνια των παπουτσιών† στην πρώτη του αγάπη, το θέατρο.

* Κλεμμένη ατάκα από Stanisław Ignacy Witkiewicz.
† Άλλη μία, από Brian Enο.

Κείμενα του Γιώργου Στόγια για πολιτική, παιδαγωγική, μουσική και λογοτεχνία (στα οποία παίρνει πολύ σοβαρά τις απόψεις του) έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες (Τα Νέα, Εφημερίδα των Συντακτών, The Books Journal, Πολίτης) και στο διαδίκτυο (Φελέκι, Mic.gr, Bookstand, Bookpress). Αντίθετα, γράφοντας τις Εκκρίσεις για σκότωμα, αν μη τι άλλο, πέθανε στο γέλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: